Duurzaam scoren bij de kringloop

Vintage kleding, tweedehands meubels, retro spulletjes … winkelen bij de kringloop is hip. Wat voor de één een afdankertje is, kan voor de ander een mooie aanwinst zijn.
Mensen brengen de spullen die ze niet meer gebruiken steeds vaker naar de kringloop. Harstikke goed want veel spullen kunnen nog prima een extra ronde mee. De ingeleverde spullen worden schoongemaakt, opgeknapt of gerepareerd en zijn dan weer klaar voor de verkoop. Door te recyclen, belandt er dus minder in de afvalcontainers. Lever jij je oude spullen al wel in maar koop je nog nieuw? Dan is dit voor jou de uitgelezen kans om bij te dragen aan het verduurzamen van Valkenswaard!

Van alles wat
Ken je dat? Je bent hartstikke blij met je huis maar vindt het leuk om af en toe eens van look te veranderen! Een ander tafeltje of een paar gezellige kussentjes voor op de bank. En misschien zijn die oude tuinstoelen ook wel aan vervanging toe. Neem eens een kijkje bij een tweedehands zaak. Mensen wisselen tegenwoordig zo regelmatig van interieur, dat de spullen die ze wegdoen vaak nog in prima conditie zijn. Wie weet staat er iets tussen dat perfect in jouw huis past. En wat denk je van kleding? Elk seizoen vraagt om een passende garderobe en de kinderen groeien overal uit. Hoe leuk is het als je ze dan voor een prikkie in het “nieuw” kan steken?! Fijn voor je portemonnee en je bent gelijk lekker duurzaam bezig.

Afvalstroom reduceren
Kringloopwinkel Verderest in Valkenswaard is gehuisvest in een voormalige bedrijfshal aan de Kennedylaan. Er is een ruim assortiment dus keus genoeg. Het doel van Verderest is het reduceren van de afvalstroom door verkoop van spullen en het repareren en ‘upcycelen’ van meubels en materialen. Naast de winkel is er daarom een werkplaats ingericht voor het herstellen van fietsen en metaalbewerking, een textielatelier en een houtbewerkingsatelier.
Verderest werkt nauw samen met de gemeente Valkenswaard om inwoners bewuster te maken van de noodzaak te recyclen en de gang naar de milieustraat tot een minimum te beperken.

Ben jij er klaar voor om jouw steentje bij te dragen aan het verduurzamen van Valkenswaard? Samen Valkenswaardig is een initiatief voor en van àlle Valkenswaardenaren. Als we allemaal wat kleine stapjes zetten, maken we samen een groot verschil. Welke stap zet jij?

 

Wat doen we op dit moment?

We zijn genomineerd!

Wat een geweldig nieuws! Samen Valkenswaardig is genomineerd voor de Awards voor Duurzaamheid. Dit is een prachtige erkenning voor onze...

Fotowedstrijd de Weitens

Het insectenpad bij de Weitens is vanaf woensdag 21 juni het toneel van de Valkenswaardig fotowedstrijd. Loop tussen de fruitbomen,...

Tegel eruit, plantje erin!

Van 19 april t/m 21 mei staat Valkenswaard in het teken van vergroening. Hoe? Gewoon door tegels uit je tuin...

Over de Weitens (video)

Waarom De Weitens een partner van Samen Valkenswaardig is lijkt ons overduidelijk. Corinne, Wilma en Jack runnen samen dit duurzame...

Partners van Samen Valkenswaardig

Samen Valkenswaardig is een community waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan. Waar duurzame initiatieven worden gepromoot en waar iedereen uit Valkenswaard...

Skip to content