Partner worden?

Ben jij met jouw initiatief of organisatie een voorbeeld van hoe duurzaamheid ook dichtbij, inspirerend en leuk kan zijn? En zoek je verbinding en samenwerking met andere duurzame initiatieven en projecten in Valkenswaard? Lees dan hier meer over de partners van Samen Valkenswaardig!

Over Samen Valkenswaardig
Samen Valkenswaardig is een community waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan. Waar duurzame initiatieven worden gepromoot en waar iedereen uit Valkenswaard terecht kan voor inspirerende voorbeelden.

Met het samenwerkingsverband Samen Valkenswaardig laten we samen zien hoe we daar allemaal bij kunnen helpen. Onze (start)partners zijn: Ecotuinderij De Weitens, Tuincentrum Coppelmans Valkenswaard, IVN Valkenswaard-Waalre, Gemeente Valkenswaard, Kringloopwinkel en werkplaats Verderest Valkenswaard en woningcorporatie Woningbelang. Met alle partners geven we een positieve betekenis aan het onderwerp duurzaamheid. Dat doen we met duidelijke informatie, creatieve ideeën en lokale initiatieven en voorbeelden waar we trots op mogen zijn. We creëren zo een positieve beweging die inwoners en organisaties inspireert en bewust en onbewust helpt bij het maken van duurzame keuzes. Onze community rolt zo uit tot een door de gemeenschap gedragen platform: Samen Valkenswaardig!

Ben jij Valkenswaardig?
Eigenlijk ben je met jouw initiatief of organisatie al veel langer op zoek naar zoiets. Wat jij met jouw project, initiatief of organisatie doet is al Valkenswaardig. Maar je wilt er nog meer uit halen. Met een community waar je samen kunt groeien en van elkaar kunt leren. Of misschien heb je een goed idee waar je anderen mee kunt inspireren. Bedenken jullie samen straks een nieuwe Valkenswaardige actie? Hoe dan ook: voor jou is het duidelijk dat je samen verder komt. Met één gezamenlijk doel: laten zien aan alle Valkenswaardenaren dat duurzaamheid ook eenvoudig en leuk kan zijn. En vooral: van en voor iedereen.

Wat krijg je ervoor terug?
Met een grote dosis positiviteit, een rugzak vol ideeën en een dikke toef inspiratie sluit jij aan bij de Valkenswaardig community.

  • We treffen elkaar 4 keer per jaar, op vrijwillige basis. Aan de hand van een opgestelde lijst met criteria, bepalen we samen de Valkenswaardigeprojecten en thema’s voor het komende jaar. Kunnen we op thema’s samenwerken? Dan werken we dat verder uit. Uiteraard delen we ook inspirerende projecten met elkaar en pitchen we ideeën. Omdat de lijntjes met de gemeente kort zijn, denk je soms ook mee over beleid.
  • Als Valkenswaardigepartner verdien je de aandacht. Daarom ontvang je een plek op de website, krijg je een on- en offline label dat je kunt gebruiken in uitingen en zul je regelmatig genoemd of gevraagd worden voor de kanalen van Valkenswaardig. Ook bij overkoepelende Valkenswaardige acties en evenementen, kan jij als partner niet ontbreken.
  • Heb je een project dat het label Valkenswaardigverdient? Dan kun je gebruik maken van de Valkenswaardig toolkit: een middelenmix met logo’s, social media beelden en posters die je voor je eigen website of project kunt gebruiken. Daarnaast kun je je project ook op Valkenswaardig.nl promoten, in de Valkenswaardig nieuwsbrief laten opnemen en tippen voor de social media kanalen van Valkenswaardig. En natuurlijk vergeten we ook de pers niet; dat organiseren we samen, zodat onze boodschap overeind blijft. Samen Valkenswaardig!


Maak jij als partner straks deel uit van de 
Valkenswaardig community?

Nog even op een rij:

  • Je hebt als samenwerkingsverband, ondernemer of non-profit een project, initiatief of organisatie waarbij je verduurzaming promoot onder een (potentieel) grote groep Valkenswaardenaren. Je mag daarmee best wat verdienen. Maar als deelnemer binnen de Valkenswaardigcommunity is dat niet je hoofddoel.
  • Je denkt in kansen, hebt een gezonde dosis lef en staat positief in de duurzaamheidsopgave. Je bent bereid om je Valkenswaardigepartners te helpen en denkt actief mee om duurzame initiatieven nóg beter te laten landen bij inwoners. Bij het bepalen van Valkenswaardige acties en projecten, snap je dat we soms keuzes moeten maken. Dat doen we samen op basis van criteria.
  • En natuurlijk: je draagt met trots uit dat jij als partner deel uitmaakt van de ValkenswaardigDe boodschap van Samen Valkenswaardig ken jij (bijna) uit je hoofd. En je bent altijd bereid om daarover te vertellen.

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar Valkenswaardig@valkenswaard.nl en stel jezelf voor!

Wat doen we op dit moment?

We zijn genomineerd!

Wat een geweldig nieuws! Samen Valkenswaardig is genomineerd voor de Awards voor Duurzaamheid. Dit is een prachtige erkenning voor onze...

Fotowedstrijd de Weitens

Het insectenpad bij de Weitens is vanaf woensdag 21 juni het toneel van de Valkenswaardig fotowedstrijd. Loop tussen de fruitbomen,...

Tegel eruit, plantje erin!

Van 19 april t/m 21 mei staat Valkenswaard in het teken van vergroening. Hoe? Gewoon door tegels uit je tuin...

Over de Weitens (video)

Waarom De Weitens een partner van Samen Valkenswaardig is lijkt ons overduidelijk. Corinne, Wilma en Jack runnen samen dit duurzame...

Partners van Samen Valkenswaardig

Samen Valkenswaardig is een community waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan. Waar duurzame initiatieven worden gepromoot en waar iedereen uit Valkenswaard...

Skip to content